Ga naar de inhoud

FAQ Scholingsaanbieder

Op deze pagina beantwoorden we de meestgestelde vragen over accreditatie.

De samenwerking tussen de SKF en het KNGF heeft geresulteerd in één accreditatieportaal voor alle scholingsaanbieders binnen de applicatie PE-online. Met de komst van dit gezamenlijk accreditatiebureau wordt het accreditatieproces vereenvoudigd.

Vanaf 24 oktober 2022 is tevens het accreditatiebeleid van het Kwaliteitshuis Fysiotherapie ingegaan met de daarbij behorende tarieven en standaardvoorwaarden. Het beleid, de tarieven en voorwaarden vind je hier. Met het inwerking treden van bovenstaande, komen het voormalige accreditatiebeleid van SKF en KRF NL te vervallen.

Over accreditatie

Fysiotherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitshuis Fysiotherapie en werken actief aan de ontwikkeling van hun kwaliteit. Dit doen zij onder meer door het volgen van georganiseerde scholingen, waarbij nieuwe competenties worden verworven (bijscholing) of waarbij reeds verworven competenties worden opgehaald of geactualiseerd (nascholing).

Fysiotherapeut patient bal over accreditatie

Waarom één gezamenlijk accreditatiebureau?

In de afgelopen jaren heb je als scholingsaanbieder bij twee organisaties accreditatie moeten aanvragen. Dat is verleden tijd. Alle accreditatie-aanvragen kunnen via één systeem onder één beleid met één tarief worden ingediend.

Wat betekent dat voor jou als scholingsaanbieder?

Vanaf 24 oktober 2022 vraag je al jouw accreditaties onder één beleid en met één tarief aan via PE-online. 

Een nieuwe accreditatie-aanvraag starten

Om een scholing te laten accrediteren dient u een aanvraag in via PE-online. Hiervoor heeft u een opleidersaccount nodig. 

  • Heb je al al een opleidersaccount in PE-online? Dan kun je hier direct starten met jouw aanvraag.
  • Heb je nog geen opleidersaccount in PE-online? Vraag deze dan hier aan. De aanvraag wordt door het Accreditatiebureau geautoriseerd. Na autorisatie kun je starten met jouw aanvraag.

Hieronder vind je een handleiding:

Hoe vraag ik accreditatie aan? 

Voor het aanvragen van accreditatie voor een scholingsactiviteit vul je een (online) vragenlijst in via PE-online. Ook vragen we je een aantal documenten te uploaden. Hier lees je naar welke informatie en documenten wordt gevraagd. Verstuur je aanvraag maximaal twaalf maanden en minimaal zes weken voor aanvang van de scholingsactiviteit.

Accreditatie-aanvraag afgewezen: wat nu?

Het kan voorkomen dat jouw accreditatie aanvraag wordt afgewezen. Ben je het hier niet mee eens? Je kunt binnen zes weken na dagtekening van het besluit een bezwaarschrift indienen bij de secretaris Accreditatie via beroepscommissie@kwaliteitshuisfysiotherapie.nl onder vermelding van je ID-nummer, een afschrift van de beoordeling, een dagtekening en een handtekening. De Accreditatiecommissie doet een herbeoordeling van de aanvraag. Hiervan ontvang je binnen acht weken na de ontvangstbevestiging de uitslag. Het is mogelijk dat de Accreditatiecommissie langer nodig heeft. We brengen je hiervan tijdig op de hoogte. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift en de procedure vind je in het accreditatiebeleid.

Mocht de Accreditatiecommissie je aanvraag na een herbeoordeling opnieuw afwijzen dan heb je de mogelijkheid een beroepsschrift in te dienen bij de onafhankelijke Beroepscommissie. Dit kunt je doen binnen zes weken na dagtekening van het besluit op de herbeoordeling via beroepscommissie@kwaliteitshuisfysiotherapie.nl.

Meer informatie over het indienen van een beroepschrift en de procedure vind je in het accreditatiebeleid.

Wat betekent het gezamenlijke accreditatiebureau voor mijn instellingsaccreditatie? 

De instellingsaccreditatie die je hebt bij het SKF wordt overgenomen door het gezamenlijke Accreditatiebureau, inclusief de resterende accreditatietermijn.  

Is het mogelijk om in aanmerking te komen voor instellingsaccreditatie?

Binnen het Kwaliteitshuis Fysiotherapie is het mogelijk voor scholingsaanbieders om in aanmerking te komen voor een instellingsaccreditatie. Met een instellingsaccreditatie krijgen instellingen de bevoegdheid om zelf het door hen opgestelde scholingsaanbod te accrediteren. Meer informatie hierover volgt nog.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Scholingsaanbieders kunnen contact opnemen met:

Accreditatiebureau Kwaliteitshuis Fysiotherapie